• Fysio Marco Polo

Fysio Marco Polo deels geopend

Bijgewerkt: 31 mrt 2020

Als fysiotherapeuten hebben wij op 15 maart besloten om de meeste face to face behandelingen in de praktijk tot minstens 28 april stop te zetten. In Nederland en in andere Europese landen zijn nu in situaties die we ons in de verste verte niet konden voorstellen ooit mee te maken. De exacte omvang van wat op ons afkomt de komende weken is nog moeilijk in te schatten. We hebben nu in ieder geval ieders medewerking nodig als we een kans willen maken om overrompeling van de zorg te voorkomen. Daarom lijkt het ons in de huidige omstandigheden verstandig om de kans op besmetting te verkleinen die via patiënten of via ons zouden kunnen lopen. En op die manier ongewild te helpen aan de verdere snelle verspreiding. We werken met kwetsbare patiënten. Vanuit de beroepsvereniging voor fysiotherapeuten kwam er weliswaar nog geen dwingende stop, maar in overleg met de huisartsen lijkt ons dit een logische stap en het beste wat we kunnen doen voor de algemene gezondheid van de patiënten en de samenleving.

We kunnen u wel behandeling "op afstand"aanbieden door middel van een telefonisch- of videoconsult. Het is mogelijk om u per per e-mail een persoonlijk oefenprogramma te sturen.


Door duidelijke filmpjes, met uitleg, is het thuis-oefenprogramma goed uitvoerbaar en door ons -op afstand- te monitoren.

Het is nodig dat we, gezamenlijk ervoor zorgen we ervoor dat we er alles aan doen om de verbreiding van het virus in goede banen leiden en de druk op het personeel in de zorg te verminderen.Heeft u acute klachten die echt niet kunnen wachten? Neem dan contact op op tel: 06-44370850.


Ondertussen ondersteunen wij een aantal huisartsenpraktijken in Gezondheidscentrum Marco Polo door patiënten met beweegklachten telefonisch van informatie te voorzien, zodat doktersassistentes en huisartsen ontlast worden.

Kom niet onaangekondigd naar het Gezondheidscentrum. Neem eerst contact op per e-mail of telefoon. Op www.gcmarcopolo.nl vindt u alle mailadressen en telefoonnummers.

Kijk voor ook eerst even op deze websites. U vindt er antwoorden op veel voorkomende vragen: www.thuisarts.nl of www.rivm.nl


Uitleg over waarom en hoe we allen iets aan kunnen bijdragen ziet u in deze twee filmpjes:
35 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven